terug
bart

Bart van Ingen Schenau – 39 jaar – Senior Software Designer

“Al tijdens mijn studie werd ik de hoek van de high tech ingetrokken.”

“In zekere zin is dit de baan die ik altijd al had willen hebben. In de zes jaar dat ik nu bij High Tech werk en de negen jaar daarvóór bij een vergelijkbaar bedrijf, heb ik zo’n beetje alle facetten van dit vak leren kennen. En vooral ook de verschillende waarin hightech en embedded software een rol spelen, zoals mobiele telefonie, healthcare, defensie…..noem maar op. Dan weet je op een gegeven moment precies wat er speelt en wat voor soort uitdagingen je kunt verwachten. Ik zie mezelf dit dan ook nog een lange tijd doen.

Technische uitdagingen op het gebied van informatica en hightech hebben me altijd al enorm geboeid. Eigenlijk kwam dat al tijdens mijn studie naar voren: ik deed Chemische Technologie, maar werd steeds meer de hoek van de informatica ingetrokken. Maar ik heb daar nooit één moment spijt van gehad.”

High Tech heeft korte lijnen en een open cultuur.

“Bij High Tech als werkgever bevalt het me uitstekend. De lijnen met Henk en Dick zijn heel kort en dat is erg prettig. Ook is er een open cultuur. Je kunt eigenlijk alles naar voren brengen wat belangrijk voor je is, zelfs als een opdracht je niet meer bevalt. Henk en Dick zetten zich dan persoonlijk in voor je belangen; ik heb dat in het verleden zelf meegemaakt.

Zo werkte ik op een gegeven moment in Amsterdam bij een opdrachtgever, Edward Lifesciences, waar ik het prima naar mijn zin had. Ik was met een mooie opdracht bezig, maar kreeg wél te maken met een enorm lange reistijd. Henk en Dick hebben dat toen direct opgepikt en een tijdje een hotel voor me geregeld. Aanvankelijk was dat natuurlijk een mooie oplossing. Maar op een gegeven moment bleek wel dat er structureel iets moest gebeuren en toen zijn ze ook daadwerkelijk meteen voor me aan de slag gegaan om een nieuwe opdracht voor me te vinden.

Ik heb dat altijd enorm gewaardeerd. Henk en Dick zijn voor mij twee uiterst betrouwbare werkgevers.”

Een project moet technisch uitdagend zijn.

“Op wat voor project ik uiteindelijk terechtkom, maakt mij trouwens helemaal niet uit. Zoals ik al eerder aangaf; ik heb al vele merksegmenten en toepassingen leren kennen. Dát is wat het voor mij spannend maakt. En ik heb me bij alle projecten altijd evenveel betrokken gevoeld.

Wat voor mij wél heel belangrijk is, is de technische uitdaging. Dat kan op verschillende projecten, bij meerdere opdrachtgevers, maar uiteraard ook bij één opdrachtgever.

Op dit moment werk ik bijvoorbeeld bij Bosch-Nefit in Deventer en daar werk ik aan de ontwikkeling van een communicatieprotocol voor een nieuwe, generieke control-unit waarmee cv-ketels kunnen worden aangestuurd. Een erg mooie opdracht; High Tech heeft overigens wat uitdagingen in opdrachten betreft sowieso zeer goede ervaringen met Bosch-Nefit.”

Vertrouwen kunnen hebben is veel waard.

“In de toekomst zou ik kunnen groeien naar een rol van software architect, maar dat mag beslist de tijd hebben. En dat zou natuurlijk heel goed bij High Tech kunnen zijn. Henk en Dick kennen mijn kwaliteiten en mijn behoeften voor wat betreft technische uitdagingen. Ik heb sowieso veel vertrouwen in de toekomst. Wel weer, moet ik zeggen, want bij mijn vorige werkgever ebde dat vertrouwen op een gegeven moment helemaal weg. Het management had een compleet andere visie op wat er in de toekomst moest gebeuren en daar kon ik niet meer achter staan. Henk en Dick zijn wat dat betreft twee betrouwbare mensen die ik geen gekke dingen met het bedrijf zie doen. Dat vind ik veel waard.”

This post is also available in: Engels