terug

michielS“Het is een geweldig gevoel als blijkt dat jouw werk tot meer veiligheid leidt.”

“In feite is High Tech mijn eerste werkgever en dat is me tot nu toe uitstekend bevallen. Ik werk hier sinds 2009 en ben momenteel werkzaam bij Thales, een groot bedrijf in Hengelo dat apparatuur voor Defensie ontwikkelt. Ik werk daar nu ruim twee jaar aan een project dat Goalkeeper heet en dat gebruikt wordt als verdedigingswapen op marineschepen.

Voordat ik daar kwam, heb ik aan opdrachten gewerkt voor Nefit, waaronder aan een universeel platform voor cv-ketels, en voor Panalytical, waar XR-scanners worden ontwikkeld.

High Tech is een zeer vriendelijk bedrijf en dat heeft natuurlijk alles te maken met Henk en Dick. Die zijn oprecht benieuwd naar wie jij bent, wat je toekomstideeën zijn en welke wensen je hebt ten aanzien van je werk.”

Anders dan bij andere bedrijven

“Van sommige collega’s, die hier via concurrerende bedrijven werkzaam zijn, hoor ik regelmatig dat ze het niet naar hun zin hebben en in feite hun tijd uitzitten. Nou, ik kan je verzekeren dat dat bij High Tech heel anders is.

Ik krijg bij een klant wel eens de vraag om in vaste dienst te komen. Maar dat wil ik niet: ik wil verschillende dingen kunnen blijven doen. Dat is het aantrekkelijke van het werken bij High Tech: het leent zich uitstekend om te kijken wat je goed ligt en om afwisselend te kunnen werken, zodat je dingen kunt uitproberen.”

Mijn contract lag al klaar

“Voordat ik bij High Tech in dienst kwam heb ik een jaar gebackpacked. Op de terugreis naar Nederland plaatste ik mijn cv op Monsterboard. 24 uur later landde ik op Schiphol en zag ik dat ik ruim honderd reacties had ontvangen. Eén daarvan was High Tech en die sprak me om één of andere reden meteen aan. Ik besloot vervolgens met enkele bedrijven, waaronder High Tech, contact op te nemen.

Daar zat ook een grote, aantrekkelijke automatiseerder tussen, maar de sollicitatieprocedure nam vele maanden in beslag. Ik moest daar allerlei testjes doen en dat schoot niet echt op. Een ander bedrijf had veel werk, maar niet wat ik wilde.

Bij High Tech kon ik direct aan de slag; mijn contract lag al klaar. Ik heb daar ja tegen gezegd en daar heb ik tot nu toe nog geen moment spijt van gehad.”

Werk dat kippenvelmomenten oplevert

“Ik wilde als klein kind al met computers werken. Ik vond het geweldig en het fascineerde me enorm; van alles uitproberen en kijken of het werkt. Je zou dus kunnen zeggen dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt.

Mijn werk levert trouwens ook prachtige momenten op. Kortgeleden werd de Goalkeeper, het project waar ik aan werk, uitgetest. Dat was zeer indrukwekkend: er vliegt een straaljager over en de Goalkeeper gaat dan schieten. Daar staan dan vele mensen omheen, allemaal mariniers en mensen die werkzaam zijn bij de Marine. En dan blijkt opeens dat je iets ontwikkeld hebt waar de Marine écht iets aan heeft. Je merkt dat de Goalkeeper precies doet wat de bedoeling is en dat mensen op zo’n schip zich met jouw project écht veilig kunnen voelen. Dat geeft een geweldig gevoel. Dat zijn kippenvelmomenten.

Op zulke momenten realiseer ik me ook dat dit allemaal gebeurt omdat ik destijds de keuze voor High Tech heb gemaakt. Als je voor dit vak kiest, merk je dat er veel bedrijven zijn waar je terecht kunt, maar de vraag is of je daar happy van wordt. Bij High Tech wordt goed naar geluisterd en daar heb je enorm veel aan. Er wordt met je meegedacht en dat is erg belangrijk.

Daardoor ga je met plezier naar je werk, en ik zie om me heen dat dat ook heel anders kan zijn.”

This post is also available in: Engels