terug

robertSRobert Peters – Senior Systeem Ingenieur

“Mensen die worden ingehuurd, krijgen vaak de mooie opdrachten.”

“In 2007 kwam ik in dienst bij High Tech. Ik kreeg een uitnodiging voor een gesprek en dat klikte meteen. Ik was daarvoor ook wel eens bij een soortgelijk bedrijf in dienst geweest, maar dat was anders. Bij High Tech beviel me de rust en het was, heel praktisch, ook een stuk dichterbij. Op een gegeven moment kreeg ik de vraag: waar wil je werken? Ik zei: bij Metronics in Arnhem. Nou, ik weet tot op vandaag nog steeds niet hoe ze het deden, maar ze kregen het voor elkaar.

In het begin stond ik er eerlijk gezegd wel sceptisch tegenover. Ik heb ook jaren in een vast dienstverband gewerkt en ik hoorde wel eens dat als je door een klant wordt ingehuurd, je altijd de rotklussen krijgt. Maar nee, ik heb die ervaring nog nooit gekregen. Het is misschien vooral juist andersom.

Neem Metronics. Ik werkte daar aan de software voor een usb-stickje dat onder de huid wordt geplaatst bij mensen met een pacemaker. Als iemand dan onwel wordt, kan het stickje worden uitgelezen en dan kunnen ze zien of het met het hart te maken heeft, of bijvoorbeeld een epileptische aanval. Ik heb met name gewerkt aan het apparaat dat het uitlezen mogelijk maakt.”

Verschillende leuke projecten.

“Wat ik nu doe, bij VMI in Epe, is iets heel anders. Daar worden machines voor de autobandenindustrie, voor auto’s en vrachtwagens, gemaakt. Klanten zijn onder meer Vredestein en Pirelli. Ik heb het daar goed naar mijn zin. Ik heb er bijvoorbeeld een website opgezet om bepaalde gegevens beschikbaar te houden. Een leuk projectje. Maar ik doe er verschillende dingen. Ik heb bijvoorbeeld ook gewerkt aan user interfaces die via icoontjes beschikbaar zijn op het scherm. Ook dat was een leuk project; het is net zoiets als op een smartphone waar je meldingen naar beneden kunt trekken zodat ze zichtbaar worden op je scherm.

Nu ben ik bezig met het omzetten van verschillende applicaties naar een user interface, waarbij de Windows-taakbalk wordt verwijderd en alle applicaties die op de taakbalk staan, beschikbaar kunnen blijven. Geen groot project, maar wel heel leuk om te doen.”

Mensen worden bij High Tech niet gezien als euro’s.

“Als je gedetacheerd bent, leer je veel meer, vind ik. Het is net niet een grote opleiding, maar je doet echt veel meer kennis op dan wanneer je ergens voor vast zit. Je krijgt dan gewoon minder mee, ook op het gebied van nieuwe technieken.

Ik ben ook erg blij met High Tech. Wat ze zeggen, maken ze waar. Mensen worden niet gezien als euro’s. Ik heb op verschillende manieren ervaren dat het uit het hart komt.

Ik heb inmiddels bij veel klanten gezeten. Bij Philips in Eindhoven, waar ik onder andere werkte aan 3D TV, bij Océ……en natuurlijk zitten er ook wel eens minder leuke klussen bij. Maar ik kan veel verschillende soorten projecten aan, ik ben erg breed. En ik weet ook dat ik op een gegeven moment moet stoppen met detachering. Dan word je daar te oud voor. Maar nu ik 44 ben, voel ik dat nog niet.”

This post is also available in: Engels